עגלת קניות close-icon

אין מוצרים בסל הקניות.

ספריה תורנית לספרי חסידות | ספריה וירטואלית לכל ספרי החסידות | ספרי אשלג | כתבי חב”ד | אוצר ברסלב | כתבי הבעל שם טוב

אהבת ישראל של הבעש”ט – נשיקת ילדי ישראל

סרוק לתרומה באדיבות עמותת סולם יהודה ללימוד קבלה חסידית בראשות הרב שקד אליהו פנחס שליט"א

סיפור קצר ומרגש על הבעל שם טוב שנישק ילדים בדרכם לחדר מתוך אהבת ישראל עמוקה

הבעש”ט כעוזר מלמד — לפני ההתגלות

הבעל שם טוב הקדוש, קודם התגלותו, שימש כריש דוכנא — עוזר מלמד — אצל מלמד אחד.

תפקידו היה פשוט. בכל בוקר היה מביא את הילדים לחדר, כיתת הלימוד. בסיום הלימוד היה מחזיר אותם לבתיהם.

איש לא ידע כי מאחורי דמותו הפשוטה מסתתר ענק רוחני. צדיק נסתר שנשמתו מאירה בעולמות העליונים.

נשיקה של אהבת ישראל

והיה הבעש”ט מנשק את הילדים מרוב חיבה ואהבת ישראל. לא כמנהג סתם. לא כנימוס חברתי. אלא מתוך אהבה עמוקה לכל נשמה יהודית.

כל ילד שאמר אל”ף בי”ת — היה בעיני הבעש”ט ספר תורה חי. כל מילה קדושה שיצאה מפי ילד — עלתה לשמיים כקרבן תמים.

דברי המגיד ממזריטש

אמר המגיד ממזריטש, תלמידו ומחליפו של הבעש”ט, דברים שמגלים את עומק המעשה:

“הלוואי שהייתי יכול לנשק ספר תורה — באותה חיבה שהבעל שם טוב היה מנשק ילד מישראל שאמר אל”ף בי”ת.”

המגיד ממזריטש, גדול תלמידי הבעש”ט, העיד על עצמו שלא הגיע למדרגת רבו בנשיקת ספר תורה. נשיקת הבעש”ט לילד פשוט הייתה גדולה יותר מנשיקתו שלו לספר תורה.

ילד שאומר אל”ף בי”ת — כספר תורה

סיפור קצר זה מגלה יסוד עמוק בתורת הקבלה ובדרכו של הבעל שם טוב. הבעש”ט לא הבדיל בין קדושת ספר תורה לקדושת ילד יהודי. בעיניו — שניהם נושאים בתוכם את אור ה’.

ספר תורה מכיל אותיות קדושות שנכתבו על קלף. ילד יהודי שאומר אל”ף בי”ת — מכיל אותיות קדושות שנכתבו על נשמתו. שתי צורות של תורה. שתי דרכים להתגלות האלוקות בעולם.

הבעש”ט לימד שכל יהודי הוא ניצוץ קדוש. גם הקטן ביותר. גם הפשוט ביותר. גם ילד שעוד לא למד אלא אל”ף בי”ת — נשמתו קדושה ויקרה מכל.

תורת חכמת הקבלה על אהבת ישראל

אהבת ישראל אינה רק רגש. היא עיקר גדול בעבודת ה’. כפי שכתבו בעל הסולם והרב”ש זצ”ל, “ואהבת לרעך כמוך” הוא כלל גדול בתורה. זהו היסוד שעליו עומדת כל עבודת האדם.

הבעש”ט חי את אהבת ישראל בכל רגע. לא רק בשעת תפילה. לא רק בשעת לימוד. גם בדרך הפשוטה מהחדר לבית — נישק ילדים מתוך אהבה. גם כשאיש לא ראה. גם כשלא היה צורך “להרשים.”

בחסידות מבואר שדווקא בימים שלפני ההתגלות — כשהבעש”ט עוד היה צדיק נסתר — מעשיו הפשוטים מגלים את שורש נשמתו. לא כוונות עליונות. לא עליות נשמה. נשיקה לילד. זוהי גדולתו האמיתית.

מה ללמוד מסיפור זה לחיי היומיום

הסיפור מלמד אותנו דבר פשוט ועמוק כאחד. אהבת ישראל אינה נמדדת בנאומים גדולים. היא נמדדת במעשים קטנים ויומיומיים. בחיוך לילד. במילה טובה לזולת. בהתייחסות חמה לכל יהודי שפוגשים בדרך.

המגיד ממזריטש — גדול הדור, מנהיג עשרות אלפי חסידים — העיד על עצמו שלא הגיע למדרגת רבו בעניין זה. אם גדול כזה אמר “הלוואי” — כל שכן שאנו צריכים לעמול על מידת אהבת ישראל בכל יום.

כשנפגוש ילד, נזכור בבעש”ט. כשנראה יהודי פשוט, נזכור שהוא ספר תורה חי. כשנשמע מילה של תורה מפי כל אדם — נעריך אותה כאילו שמענוה מפי משה רבנו.

להעמיק בתורת הבעל שם טוב ובאהבת ישראל

המבקש להעמיק בהבנת אהבת ישראל, בתורת החסידות ובדרכי פנימיות התורה מוזמן להצטרף לשיעורי הקבלה בזום של הרב שקד אליהו פנחס שליט”א. השיעורים מתקיימים בימי שני ורביעי בשעה 20:30.

בשיעורים נלמדים כתבי בעל הסולם ומאמרי הרב”ש זצ”ל — המאירים את סודות אהבת ישראל, עבודת המידות והדרך לדבקות בה’ יתברך.

לרכישת ספרי קבלה וחסידות במחירי עלות ניתן לפנות אל מרכז ההפצה של סולם יהודה — חנות המנוהלת בהתנדבות, ללא פערי תיווך.

התומכים בהפצת מעיינות החסידות מוזמנים לתרום לפעילות עמותת סולם יהודה. מאה אחוז מהתרומות מופנים להפצת תורה.

סינון

60 אגורות ליום
שיעשו את כל ההבדל!

לחצו כאן לתרומה

הלימוד באתר מוקדש

http://תרומה%20לעמותת%20סולם%20יהודה http://תרומה%20לעמותת%20סולם%20יהודה%20בראשות%20הרב%20שקד%20אליהו%20פנחס