עגלת קניות close-icon

אין מוצרים בסל הקניות.

ארבעים ושתים ימים מספירת העומר – 42 ימים לעומר

סרוק לתרומה

באדיבות עמותת סולם יהודה ללימוד קבלה חסידית בראשות הרב שקד אליהו פנחס שליט"א

ארבעים ושתים ימים מספירת העומר – 42 ימים לעומר

להאזנה

מה המשמעות של מלכות שביסוד ביום ה-42 לעומר? למעשה, מידת המלכות מבטאת את הקבלה — היכולת לקלוט את כל השפע שיורד מלמעלה. היא בחינת השכ. בשיעור זה, הרב שקד שליט”א מעמיק בנושא.

תיקון מלכות שביסוד — המשמעות הרוחנית

מידת המלכות מבטאת את הקבלה — היכולת לקלוט את כל השפע שיורד מלמעלה. היא בחינת השכינה, הנוכחות האלוקית בעולם הזה. לכן, כשהיא מופיעה בתוך מידת יסוד, נוצר צירוף מיוחד. כלומר, אנו מתבקשים לבחון כיצד מלכות מתבטאת דווקא דרך יסוד.

מידת היסוד היא הצינור שמחבר בין העליון לתחתון — בין ההשפעה לקבלה. היא בחינת הברית, החיבור האמיתי בין הנשמה לבורא. בנוסף, השבוע ה-6 של ספירת העומר מוקדש כולו לתיקון מידת יסוד. ניתן להעמיק בכך בשבוע היסוד.

יישום מעשי בחיי היום-יום

כיצד מתקנים מלכות שביסוד בפועל? ראשית, יש להתבונן במקומות שבהם מידת מלכות חסרה או עודפת. שנית, לתרגל את האיזון הנכון. ניתן ללמוד על ספירת העומר לפי הקבלה באתר סולם יהודה.

הצטרפו לשיעורי הקבלה בזום — שני ורביעי 20:30. בחנות סולם יהודה ספרים במחירי עלות.

לחנות הספרים

60 אגורות ליום
שיעשו את כל ההבדל!

לחצו כאן לתרומה

הלימוד באתר מוקדש

http://תרומה%20לעמותת%20סולם%20יהודה%20בראשות%20הרב%20שקד%20אליהו%20פנחס http://תרומה%20לעמותת%20סולם%20יהודה%20בראשות%20הרב%20שקד%20אליהו%20פנחס