להאזנה
תיקון המידות עפ"י ספירת העומר | היום שבעה עשר ימים לעומר | תיקון מידת התפארת שבתפארת
בתפארת יש שני רעיונות בסיס – יופי, ואמת.
בשיעורים בפנימיות התורה ראינו את שתי הספירות ש"קדמו" לתפארת, וביטאו שתי תכונות הפוכות זו מזו. אור החסד ותכונתו – אפיינו את אישיותו של אברהם. אור הגבורה ותכונתו – את יצחק. לכן אומרים בתורת הקבלה והנסתר, שאברהם ויצחק הם "מרכבה" לתכונותיהם. וכך גם יעקב – מרכבה לתכונת התפארת, היופי והאמת, תכונה המורכבת משתי התכונות ההפוכות של חסד וגבורה.
כך הוא יעקב, מורכב. מצד אחד נאמר, שיעקב היה כל כך יפה – עד שדמה לאדם הראשון, יציר כפיו של הקב"ה. בפרט שמו השני, ישראל, מבטא את היופי, בכינויו: "תפארת ישראל". מצד שני – נאמר על יעקב (מיכה ז', כ'): "תִּתֵּן אֱמֶת לְיַעֲקֹב". לפי תורת הקבלה והנסתר, לוקחים את המילה "אמת", ומחשבים את הערך המספרי של אותיותיה (א+מ+ת), את הגימטריה שלה, ומקבלים 441. אם נוסיף למספר זה את הערך המספרי של המילה "יופי" (=100), נקבל 541. ו 541 היא גם הגימטריה של המילה "ישראל". זה רמז להרכב המיוחד בתכונת תפארת ישראל – אמת ויופי.
אמת גם רומזת למילה "תואם". התיאום בין כל המרכיבים יוצר יופי. בשורש הרוחני, אמת ויופי הם דבר אחד. וכך גם במדעים – מתמטיקאי רואה יופי במשוואה חכמה.
עוד אנו לומדים בשיעורים בפנימיות התורה שגם ההיפך-המשלים הוא נכון: הדבר הכי מכוער הוא השקר. ומכאן המילה "כזב" לשקר שמתגלה, כי יש בו אכזבה. ואנחנו מקווים ועמלים לחיות את שני הצדדים החיובים של מידת התפארת, האמת והיופי.
סדר ספירת העומר – נוסחים לכל העדות
לחנות הספרים