עגלת קניות

close-icon

אין מוצרים בסל הקניות.

הזמנה מינימלית 300, סכום ההזמנה הנוכחי שלך הוא 0.00

ספירת העומר | מידת ההוד שבחסד | 5 ימים לעומר

סרוק לתרומה

באדיבות עמותת סולם יהודה ללימוד קבלה חסידית בראשות הרב שקד אליהו פנחס שליט"א

ספירת העומר | מידת ההוד שבחסד | 5 ימים לעומר

להאזנה

תיקון המידות עפ”י ספירת העומר | היום ארבעה ימים לעומר | תיקון מידת ההוד שבחסד

 

המידה האלוקית אותה נרצה ללמוד ולחקות היום היא מידת ההוד שבחסד, בעקרון שמה של מידת ‘הוד’ נגזר מלשון הודיה במשמעותיה השונים; המשמעות הראשונה שאדם צריך להודות על האמת והמשמעות השניה שעלינו לאמר תודה ולעריך את הטוב שבחיינו.

 

לא במקרה המילה יהודי בעלת אותיות זהות למילה הודיה, זאת משום שאחד מתפקידיו של היהודי הוא להיות מלא הערכה על כל הטוב האלוקי הניתן לו כמתנת חינם, ולהלל את ה’  בכל זמן נתון כדברי הנביא: “עַם זוּ יָצַרְתִּי לִי תְּהִלָּתִי יְסַפֵּרוּ” (ישעיהו מג, כא). וככתוב במדרש בראשית: “על כל נשימה ונשימה שאדם נושם צריך לקלס לבוראו. מאי טעמא? (תהלים קנ ו): “כל הנשמה תהלל יה” – כל הנשימה תהלל יה”. (בראשית רבה יד, ט) משמעות הדברים שבכל נשימה על האדם להלל את בוראו ולהודות לו תודה מתוך אהבה!

 

בכלל ישנן שתי בחינות עיקריות באדם, מידת הצדיק המצדיק את מעשי הבורא והנבראים בעודו חש רכשי הערכה לפועלם או חלילה להיפך, שהאדם פועל בבחינת רשע אשר מרשיע, מתלונן ומקטר על מאורעות חייו. ובהיותו כך הרי שנבחן לכפוי טובה וחסר יכולת הבנה רוחנית לבריאה ולמציאות ההנהגה האלוקית כטובה ומושלמת.

 

ועל מה בכלל אנו צריכים להודות? עלינו להודות עבור החסד האלוקי שעושה עימנו הבורא יתברך ולא לחינם פותח היהודי את פיו בכל בוקר במילים: “מודה אני לפנייך מלך חי וקיים…”. הסיבה לכך היא שברגילות החיים אנו מודים על הרגשת חסד וטוב שנעשה כלפינו. וככל שיעמיק האדם בהתבוננות רוחנית על החיים מתוך תורתנו הקדושה וביחוד מתוך לימוד פנימיות התורה, תרגיש נשמתו את הטוב האלוקי ויחוש צורך קיומי ממש להודות לה’ יתברך יותר ויותר.

 

בנוסף הוד מסמל יופי מלשון ‘הוד והדר’. בשונה מהטבה אנושית, שלעתים אנו עוזרים לאחר בחוסר חשק או בחמיצות פנים. הבורא יתברך משפיע לנו את שפעו וחסדו בחן, בחסד וברחמים. ופעמים רבות ללא הצדקה או התאמה למעשינו הנלוזים. ועלינו ללמוד ולהשכיל בדרכי ה’  שנתינה וחסד עושים מכל הלב, באהבת אמת, בשמחה ומרצון אמיתי ממש כשם שאימא מאכילה את בנה מתוך צורך קיומי שלה עם המון חן וברכות.

 

בכלל בחינת ההוד היא בחינה נקבית, זהו יותר הצד הרך העדין והיפה שבזוגיות בפרט ובקשרים החברתיים בכלל. על יופיו וקיסמו של צד נשי זה כבר דרשו בגמרא: ‘אין אשה אלא ליופי’ (כתובות נט, עמוד ב’). מובן כי בתורת הקבלה אנו מבארים את כל הכוחות באדם אחד, וכשאנו אומרים אישה כוונתנו היא על הכח הנשי המצוי בכל אדם ואדם. וזוהי משמעות התיקון היומי שלנו, היום הרביעי לספירת העומר: תיקון ההוד שבחסד... לבחון ולהודות על החסד האלוקי וכן החסד של זולתי אליי ובכך להפעיל לסביבה את מידת החסד מתוכנו בהוד ובהדר.

 

כתיבה ועריכה לשונית : הרב שקד אליהו פנחס | מרצה לחכמת הקבלה | יו”ר ומייסד מרכז סולם יהודה

 

סדר ספירת העומר – נוסחים לכל העדות

לשיעורי קבלה נוספים על חג הפסח וימי ספירת העומר

לרכישת ספר ‘שער הכוונות על פסח’ מהארי ז”ל במחיר מוזל

 

לחנות הספרים

 

60 אגורות ליום
שיעשו את כל ההבדל!

לחצו כאן לתרומה

הלימוד באתר מוקדש

הרשמה לאתר
תכני האתר המלאים נפתחים רק לגולשים רשומים (הרשמה בחינם!)
להמשך גלישה יש לבצע הרשמה אותה ניתן לבטל בכל עת.
הרשמה
+