
סרוק לתרומה
באדיבות עמותת סולם יהודה ללימוד קבלה חסידית בראשות הרב שקד אליהו פנחס שליט"א
סדר סיבה ומסובב | 5א
להאזנה
סדר סיבה ומסובב | הרב שגב רומנו
ביאור מקיף ומעמיק על סדר השתלשלות העולמות הרוחניים, כפי שביאר אדמו"ר הרב יהודה לייב הלוי אשלג זצ"ל מחבר פירוש הסולם על הזוהר הקדוש | בסדרת שיעורים נפלאה, מבאר הרב שלב אחר שלב את יציאת עשר הספירות בדרך קודם ונמשך | כפי בכתב 'בעל הסולם' בספריו 'תלמוד עשר הספירות'.
סיכום זיווג דהכאה
זווג דהכאה נוצר ע"י המסך.
המסך זה כוח התגברות להחזיר את האור בצורה מתוקנת, קדושה, קדושה זה גבול.
האור חוזר, חוזר לשורשו חוזר לצורה של הקדושה, כמו שהוא היה אין סופי לא מוגבל לא אגואיסטי רק על מנת להיטיב כך שהוא חוזר לשורש הזה המסך שהוא שמחזיר את האור לשורשו הוא יוצר שורשי כלים, השורשי כלים האלה מוכנים בקבלה "ראש". ראש של כל פרצוף.
כל מערכת בקדושה נקראת פרצוף ומערכת מסודרת יש לה ראש שזה התוכנית זה בכוח, ובפועל זה נקרא תוך והכוחות של הגבולות שלה נקראים סוף וזו הגדרה של פרצוף רוחני פרצוף זה הנהגה שלמה ברוחניות.
יש כל מיני הנהגות שהבורא פועל אתנו וכל הנהגה כזאת נקראת פרצוף שהיא משתלשלת מהבורא יתברך היא משתלשלת בצורה של ראש תוך סוף ראש.
ראש – הכאת השפע, האור אין סוף מכה במסך, המסך מחזיר אותו לשורשו זה יוצר שורשי כלים קבלה בכוח, כאשר יתפשט בפועל הוא יקרא תוך, והכוחות שסיימו אותו יקראו סוף.
לעמוד שיעורי הקבלה של הרב שגב רומנו
לחנות הספרים

תלמוד עשר הספירות הַמְבוֹאָר | סט | 5 כרכים
סטים וערכות לימוד, כתבי בעל הסולם, תלמוד עשר הספירות

תלמוד עשר הספירות | תע"ס הוצ' מקורית | 7 כרכים
סטים וערכות לימוד, כתבי בעל הסולם, תלמוד עשר הספירות

הַיַּהֲלוֹם שֶׁבַּכֶּתֶר | זוהר הסולם | 21 כר' | גדול

זוהר הסולם | 21 כרכים | מהדורת כיס (כ.קשה)

זוהר הסולם | 21 כרכים | מהדורת כיס (כ.רכה)

כתבי האר"י | 15 כרכים
סטים וערכות לימוד, כתבי האריז"ל

עץ חיים | 3 כרכים
סטים וערכות לימוד, כתבי בעל הסולם, כתבי האריז"ל, כללי

נפלאות הרב"ש אשלג | כתבי ה'ברכת שלום'

ציור של הרב יהודה אשלג | בעל הסולם
