עגלת קניות close-icon

אין מוצרים בסל הקניות.

סוד מהות האור החוזר: אור או כלי?

סרוק לתרומה

באדיבות עמותת סולם יהודה ללימוד קבלה חסידית בראשות הרב שקד אליהו פנחס שליט"א

סוד מהות האור החוזר: אור או כלי?

סוד האור החוזר בקבלה – כיצד אור הופך להיות כלי

מהו האור החוזר בקבלה? בשיעור מרתק זה, הרה”ח הרב שקד אליהו פנחס שליט”א חושף את אחד הפרדוקסים העמוקים ביותר בתורת הקבלה. האור החוזר מהווה מפתח להבנת הקשר בין האדם לבוראו, ובין הרצון לקבל לרצון להשפיע.

האור החוזר – אור בעל תכונות של כלי

השאלה המרכזית שהרב שקד מעלה בתחילת השיעור היא: האם האור החוזר הוא סוג של אור, או שמא הוא כבר דומה יותר לכלי? התשובה המפתיעה שמגלה בעל הסולם בכתביו היא שמדובר באור בעל תכונות של כלי. זהו “הקסם” של תורת הסוד – היכולת להפוך את האור עצמו לכלי קיבול.

האור החוזר מבטא את היכולת לקבל באמצעות הרצון להשפיע, בניגוד לאור הישר המשפיע ישירות לכלי הרצון לקבל. אולם דווקא דרך הרצון להשפיע, האדם זוכה לקבל הנאה אמיתית ומתוקנת. מדובר בעיקרון יסודי בלימוד הקבלה והחסידות.

 

משל הבייביסיטר – הבנת מנגנון ההשפעה

כדי להמחיש את העניין, הרב שקד מביא משל נפלא מחיי היום-יום. בייביסיטר משחק עם ילד לטובת הילד עצמו, אך בזכות הנתינה הזו גם הוא נהנה. כך בדיוק פועל האור החוזר – השפעה שמובילה לקבלה נכונה ומתוקנת.

ההבנה שאנו רוצים להיטיב לזולת היא עצמה האור החוזר. זוהי תובנה מהפכנית שחושף בעל הסולם בספריו. דרך אור הדומה לכלי, מתאפשר החיבור האמיתי לשפע האלוקי. הלומדים בתוכנת קבלימוד יכולים להעמיק בנושא זה.

 

משל האורח והמארח – סוד הסירוב הראשוני

הרב שקד ממשיך ומביא את משל האורח המתעקש לסרב לאירוח בתחילה. בדיוק כך גם אנו מסרבים לקבל תענוגות מהקב”ה. אולם לבסוף מתרצים לקבל – מתוך רצון לגרום נחת רוח למארח, לא מתוך תאוות קבלה.

עיקרון זה מהדהד לאורך כל כתבי בעל הסולם. האור החוזר נחשב כאור חדש ומיוחד המתלבש על האור העליון. הוא מאפשר לאור האלוקי להיקלט בצורה ראויה, ממש כמו כלי.

 

התורה והמצוות – יישום עיקרון האור החוזר

כל התורה והמצוות מתפקדות על פי עיקרון יסודי זה. המטרה היא לקבל מתוך רצון להשפיע לבורא. כאשר אדם מכפיף את רצונותיו לטובת הנתינה, הוא מתחבר לאמת פנימית עמוקה. בכך הוא זוכה לשמחה אינסופית ולדבקות אמיתית בבורא.

בשיעורי הווידאו של הרב שקד ניתן למצוא הרחבות נוספות בנושא.

 

טיימליין השיעור

0:08 – הצגת השאלה: האם אור חוזר הוא אור או כלי

0:30 – האור החוזר כביטוי לרצון להשפיע

1:24 – משל הבייביסיטר והילד

2:47 – תובנת בעל הסולם על אור הדומה לכלי

3:10 – משל האורח המסרב לאירוח

4:34 – האור החוזר כאור חדש המתלבש על האור העליון

5:08 – יישום העיקרון בתורה ובמצוות

 

הצטרפו לשיעורי סולם יהודה

רוצים להעמיק בסודות האור החוזר ובתורת הקבלה האמיתית? הצטרפו לשיעורים השבועיים של “סולם יהודה”. השיעורים מתקיימים בימים שני ורביעי בשעה 20:30 בזום, עם הרב שקד אליהו פנחס שליט”א.

בקרו גם במרכז ההפצה שלנו. שם תוכלו לרכוש את ספרי בעל הסולם ותלמידיו במחירים מסובסדים וללא פערי תיווך. כל הפעילות מתנהלת בהתנדבות מלאה.

תרומתכם מסייעת להפצת אור הקבלה האמיתית בעולם. בואו נחבר יחד בין אור לכלי, בין רצון להשפעה, ונזכה לטעום מעץ החיים.

 

לחנות הספרים

60 אגורות ליום
שיעשו את כל ההבדל!

לחצו כאן לתרומה

הלימוד באתר מוקדש