עגלת קניות close-icon

אין מוצרים בסל הקניות.

פרשת פנחס | תש”פ

סרוק לתרומה

באדיבות עמותת סולם יהודה ללימוד קבלה חסידית בראשות הרב שקד אליהו פנחס שליט"א

פרשת פנחס | תש”פ

להאזנה

ביאור פרשת פנחס | לאור תורת החסידות וחכמת הקבלה

כיצד מסבירה תורת הקבלה והזוהר הקדוש את השכר האדיר שמקבל פנחס בן אלעזר בתמורה למעשה כה שפל של רצח כפול?

בשיעור זה יבאר הרב את מבנה המערכת הרוחנית וכיצד פעולת הפרט משפיעה באופן ישיר על יכולת קבלת השפע האלוקי לכלל כולו. ובזה יובן מדוע מעשה הניאוף של זמרי בן סלוא ושל בני ישראל בעבודת פעור פעלה כח של דינים ועצירת השפע הרוחני, בניגוד למעשיו של פנחס שעפ”י שבדרך העולם נטל חיים שוודאי שזהו מעשה של דין בעצם מבחינת המערכת הרוחנית פעל חסד גמור ופתח את צינורות השפע הרוחני לעם ישראל. ועל כן זכה בדרך הנהגת הבורא של ‘מידה כנגד מידה’ לברית עולם ולשמש ככהן בעבודת החסד הנצחית בבית המקדש לעולם.

 

נשאלת השאלה, איך יתכן להעניק צל”ש לאדם על מעשה רצח?! בפרשתנו מסופר על פנחס שזכה לכהונה וכבוד גדול ומעלות רבות בזכות מעשה הריגת זמרי, לכאורה לא מובן מדוע.. ומלבד זאת, לכאורה היאך המושג “מידה כנגד מידה” מסתדר עם הסיפור שלנו? בעל הסולם מלמד אותנו כל הכח השלילי בעולם הוא תוצאה של “הרצון לקבל” וכל החיובי הוא תוצאה של הרצון להשפיע..

 

נשיא השבט המייצג במעשיו את כל השבט, משפיע במעשיו לחיובי או לשלילי באופן כללי ופרטי.. מעשה זמרי ביטא באופן ברור את כל הכח השלילי של הרצון לקבל לעצמו.. דבר שהביא על הכלל דינים והשפיע כח שלילי היפך מידת החסד על כלל ישראל מכח הערבות ההדדית ומכוח תפקידו הרם של זמרי, פנחס בעצם המעשה שעשה הביא לתוצאה של ביטול הרצון לקבל והבאת הרצון להשפיע והשפעותיו על הכלל ובעצם הפעיל את מידת החסד העליונה..

 

לכן קיבל את תפקיד המייצג את החסד בעם ישראל “כהן” ועל כך נאמר “לא נתכהן פנחס עד שהרגו לזמרי” פנחס בעצם המית את הרצון לקבל והחיה את הרצון להשפיע…

 

הרב שקד אליהו פנחס מייסד ויו”ר מרכז סולם יהודה ללימודי קבלה וחסידות | הרב מלמד קבלה בכל הארץ למעלה מעשור 

 

לחנות הספרים

60 אגורות ליום
שיעשו את כל ההבדל!

לחצו כאן לתרומה

הלימוד באתר מוקדש